Zyxel VMG3312-B10B : Dsl Hattının olduğu Modem Köprü Modunda çalışacak.

IP Adres :192.168.1.1
DHCP : Açık
Firewall : Kapalı

Airties RT-205 : İkinci Modem Tekrarlayıcı (repeater) olarak Kullanıcaz.

IP Adres :192.168.1.200
DHCP : Aktarıcı Mod
Firewall : Kapalı












Posted by NetworkComputer on 11:21  20 comments »

20 yorum:

  1. merhaba ana modemim zyxel vmg3312, dsmartın verdiği modem olan d-link modemi nasıl repeater yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dsmart modelinin TP td-W 9970 ise yardımcı olabilirim

      Sil
    2. Merhaba elimde iki adet Zyxel VMG3312_B10B MODEM VAR Bunları Kablosuz Köprü Olarak Birbirine Bağladım Ancak İkinci Modemin Adını Veya Şifresini Değiştirmek istiyorum eğer değiştirirsem bağlantı koparmı ikisinde wifi adları aynı olmak zorunda mı

      Sil
  2. Merhaba, ana modem olarak Cisco Lynksis X3000 kullanmak istiyorum. Yalnız ana modemiin arayüzünde ekstradan yapmam gereken bir ayar var mı ?Yani X3000 için denedim ama bir yerde eksik kalan birşey var sanırım. Bu konu ile ilgili 1 yadan fazladır uğraşıyorum ama bir çözüm bulamadım. İnternette de hep eski kayıtlar var. Sizin yeni tarihlibu yazınızı görünce umutlandım. Lütfen yardımcı olurmusunuz. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  3. Modemlerle ilgili yaptığınız ayarları belirtirseniz elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

    YanıtlaSil
  4. Sanirim zyxel p-660hn-t1 modem ile kopruleme olmuyor (kablosuz) çok uğraştım ama yapamadim

    YanıtlaSil
  5. Airties RT211 ile devamlı denedim IP Conf. Ekranında IP değiştiği zaman tekrar modeme giriş yapamıyorsunuz zaten uyarıda veriyor. Farklı biçimde ayarlayabilen varmı arkadaşlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşlar sonunda ( Zyxel VMG3312-B10B ) (Airties RT-211)i Mesh (Kablosuz Köprüleme) başardım. Bu sayfada verilen 6.sıradaki Airties DHCP ayarlarını "Devre dışı bırak" seçin Zyxel modem de ise 3. resimdeki köprüleme yerine de "Erişim noktası" olarak değiştirin geri kalan ayarlar aynı çalışıyor. Sıkıntı yaşarsanız yazın buradan yardımcı olayım.

      Sil
    2. Merhaba, dsl e bağlı tp-link modeme zyxel modemi tekrarlayici olarak bağlamak istiyorum. Nasıl yaparım tp-linkte ne yapacağımı bilmiyorum.

      Sil
  6. merhaba zyxel VMG3312-B10B modemde kablosuz köprü modunu seçtiğimde wifi kapanıyor dışardan kablosuzu göremiyorum. sebebi nedir ve düzeltilebilir mi acaba?

    YanıtlaSil
  7. merhaba ana modemim zyxel VMG3312-B10B köprü modemim ise airties 5650 modeli tüm ayarları yapmama rağmen bir türlü internet bağlantısı sağlanamıyor.modemi tekmelememe az kaldı mac adreslerini bile birbirine tanıttım fakat sonuç olumsuz

    YanıtlaSil
  8. ali hocam merhaba, çözüm bulabildin mi

    YanıtlaSil
  9. Bende modemlerde gerekli ayarları yaptim. Yalnız ana modemde kablosuz köprü yapinca wifiyi kapatiyor. Görünmüyor ana modemde. Bu sıkıntı neyden kaynaklanmaktadir. Ayrica ap olarak kullanacagim modemde ise arayuz ip sini değiştiriyorum. Daha sonra arayüze baglanamiyorum.

    YanıtlaSil
  10. Süperonline tarafından verilen internete bağlı Huawei HG-255s marka modemim var ve salonda duruyor. Masaüstü Bilgisayarım çalışma odamda ve WİFİ adaptörü yok. Masaüstü Bilgisayarımı internete kablolu olarak bağlamak istiyorum. Elimde boşta duran (ttnet tarafından verilmişti) eskiden kalan ZTE ZXHN H168N marka ikinci bir modemim daha var.
    SORUM ŞU: Huawei ile ZTE modemleri kablosuz birbirine bağlamak, ikinci modem olarak bağlayacağım ZTE modeme de bilgisayarımı kablolu bağlamak istiyorum. YAPILABİLİR Mİ?
    Eğer yapılamazsa nasıl yapılır başka yolu var mıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elinizdeki zte modemle olmaz ancak dsmartın verdiği tp link td-w9970 ile mümkündür 4adet lan çıkışlarını kullanıp pc nizi de bağlar kablosuz ad ve şifrenizi ayarlayıp kablosuzdanda girebilirsiniz

      Sil
  11. İki modem birbirine kablosuz olarak bağlandığında, ana modeme bağlanan ikinci modeme kablolu olarak bilgisayar bağlanabilir mi?

    YanıtlaSil
  12. kablosuz köprülemede en başarılı modem tplinkin dsmartta kullanılan modemdir. Ana modemin ne olduğu önemli değil vede arayüzünde hiçbir ayar yapmıyoruz.

    YanıtlaSil
  13. Ana modemim zte zxhn h298a ikinci modemşmde zyxel vmg3312 b10b. Kablolu köprülemeyi yaptım ancak kablosuz olarak köprülemeyi destekliyorlarmı. Destekliyorlarsa nasıl yaoabilirim yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil